zaterdag 30 juli 2011

2011.2: Crème de mûre liégeoise (met luikse siroop)

In een bokaal van 1 liter:
  • 400g braambessen
  • 250g luikse siroop
  • 250ml alcohol 96°
  • 250ml water
30 juli 2011: De braambessen werden samen met de siroop in de bokaal gebracht, geplet en een uurtje gemacereerd. Alcohol en water toevoegd. Ingemaakt.

1 augustus 2011: Het wordt al direct duidelijk dat dit een zeer stroperige crème zal worden. Waarschijnlijk wordt deze niet zozeer bruikbaar om te drinken, maar ik kijk al uit om deze "sirope de mûre" te gaan gebruiken als kir in een glas witte wijn of champagne, of als alcoholisch fruitbommeke op vanilleijs of zo ...

11 februari 2012: Gezeefd met kegelvormige zeef (ik kan niet op de juiste naam komen) en op fles gebracht. Stroperige drank, zoet/zuur, zonder direct een smaak van de luikse siroop te proeven. Vanavond testen we hem uit in een glaasje bubbels.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen