maandag 1 augustus 2011

Tweede lading recepten ingemaakt

Het rijpen van de vruchten gaat veel sneller dan ik dacht. Nadat ik twee dagen geleden 2 kilo bessen had geplukt, was er nu weer meer dan een kilo rijp. Om de vruchten niet te laten rotten, heb ik nog een aantal bokalen ingemaakt.

Omdat ik nog geen nieuwe ingrediënten in huis heb gehaald, heb ik een aantal varianten op mijn vorige recepten gemaakt. Vorig jaar heb ik ook geëxperimenteerd met vanille en kaneel, maar deze smaken waren niet te onderscheiden. Om nu een beter idee te krijgen van deze toevoegingen, heb ik nieuwe recepten ingemaakt die veel meer smaakstoffen bevatten dan mijn recepten van vorig jaar. De drie nieuwe recepten van 1 liter bevatten elks 1 van: de zeste van 2 citroenen, 2 opengesneden vanillestokken of 4 kaneelstokken in de hoop deze keer deze smaken wel te kunnen onderscheiden. Mogelijk zijn de toegevoegde smaken deze keer misschien overheersend, maar dan hebben we dat toch maar weer geleerd. En zo slecht zal het nu ook niet zijn.

In deze recepten heb ik ook nog een kleine variatie op het pletten uitgeprobeerd. Ik heb de vruchten, nadat ze geplet zijn met de suiker, heel kort gemixt (5 seconden met een staafmixer, zeker niet langer) om de vruchten volledig in stukken uiteen te halen, in de hoop ook meer smaak van de bessen in het eindresultaat te krijgen. Het korte mixen was dan ook enkel om de bessen te breken, niet om ze helemaal tot pulp te slaan, uit schrik van een vieze smaak van bijvoorbeeld de vele pitjes in de bessen.

Ik moet nu dringend om meer ingrediënten, ik zit zonder bokalen of alcohol. Ook moet ik op zoek naar meer interessante ingrediënten om toe te voegen aan de crèmes. Een aantal varianten die ik wil proberen zijn op basis van jenever of vodka in plaats van pure alcohol, met muskaatnoot, kruidnagel, steranijs, ... De sporadische lezer die dit leest en nog ideeën heeft mag zeker nog suggesties voor recepten doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten